Destek Ol
Göynücek Yeg Derneği Üretici ile Tüketiciyi Buluşturuyor

Göynücek Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği, Yöresel Ürünler, Hasat ve Sanat Festivali’ni “Üretici ve Tüketici Buluşuyor” sloganıyla 29-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Göynücek meydanında gerçekleştirdi.

Festivale, Amasya Belediye Başkanı Sn. Mehmet Sarı, Göynücek Kaymakamı Sn. Mücahit Aydoğdu, Göynücek Belediye Başkanı Sn. Kadir Fatih Erdoğan, Amasya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Sn. Osman Tok, Amasya TKDK İl Koordinatörü Sn. Cengiz Dikici, İstanbul Topkapı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve LEADER (Yerel Kalkınma) Topluluğu Derneği Yönetim Kurulu üyesi Doktor Öğretim Üyesi Sn. Orhan Polat, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Etimesgut Şubesi Başkan Yardımcısı Sn. Fahri Yaş, Göynücek YEG Dernek Başkanı Sn. Halil Alabuğa, yönetim kurulu ve dernek uzmanları, Taşova YEG derneği temsilcileri, il ve ilçe sivil toplum kuruluşları, kurum, kuruluşları temsilcileri, üreticiler ve tüketiciler katıldı.

Festivalde Göynücek Şehit Erkan Karaçoban Çok Programlı Anadolu Lisesi müzik kulübü korosu katılımcılara harika bir müzik şöleni sundu. Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, lise müzik korosuna 01 Ekim 2022 tarihinde Yavuz Selim Meydanında gerçekleştirilecek Türk Halk Müziği Zara Konseri hemen öncesinde dinleyicilere müzik şöleni sunmalarını istedi. Yerel Kalkınma ve LEADER Yaklaşımı hakkında, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Göynücek Belediye Başkanı Kadir Fatih Erdoğan, İstanbul Topkapı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve LEADER (Yerel Kalkınma) Topluluğu Derneği Yönetim Kurulu üyesi Doktor Öğretim Üyesi Orhan Polat, Göynücek YEG Dernek Başkanı Halil Alabuğa, YEG Derneği uzmanı Gözde Köse, festivalde stant açan safran baharatı ve dahlia çiçeği yetiştiren Ramazan Boğa ile röportaj gerçekleştirildi.

Röportajlarda kırsal ve yerel kalkınmayı gerçekleştirmek için, kazan-kazan anlayışıyla yapılan, üretici ile tüketiciyi buluşturan, kırsal alanlarda yaşayanlara umut olan “hasat ve sanat” festivallerinin önemine dikkat çekildi. Festivalde stantlarda sunumu yapılan; 1. Sebze ve meyveler, 2. Nohut, fasulye gibi bakliyatlar, 3. Kuru bamya gibi kurutulmuş sebzeler, 4. Salça, tarhana gibi ev yapımı ürünler, 5. Doğal iplerden yapılan dokuma giysiler, el işlemeleri, 6. Değirmende işlenmiş un, bulgur gibi ürünler, 7. Bal, safran baharatı ve dahlia çiçeği gibi şifalı bitkiler ve yiyecekler, 8. Soğan, patates, mısır gibi ürünler için GÖYNÜCEK YEG Derneği Başkanı Halil Alabuğa’ya, YEG Müdürü Hale Ertopçu Boztepe’ye yönetim kurulu üyeleri ve dernek çalışanlarına ulaşabilirsiniz.

Dernek web sitesi: https://www.goynucekyeg.org/